KAPEC GEOTASK?
  • Mācīšanās process ir izklaidējošs un aizraujošs
  • Atrisinātie uzdevumi pārvēršas koordinātās
  • Iespēja sekot savam progresam
  • Kopā ar skolas biedriem un draugiem doties piedzīvojumā, meklējot slēpņus
Nesen skatītie
Kontaktinformācija
  • E-pasts:

18 vienādojumi, kas mainīja pasauli

Pitagora teorēma a^2+b^2=c^2 Pitagors, 530. g. p. m. ē.
Logaritms \log\ xy=\log\ x\ +\ \log\ y Džons Nepers, 1610
Rēķini \frac{df}{dt}=\lim_{h\rightarrow0}\frac{f(t+h)-f(t)}{h} Īzaks Ņūtons, 1668
Ņūtona vispasaules gravitācijas likums F=G\frac{m_1m_2}{r^2} Īzaks Ņūtons, 1687
Viļņa vienādojums \frac{{\partial ^2 u}}{{\partial t^2 }} = c^2 \frac{{\partial ^2 u}}{{\partial x^2 }} Žans Lerons
Dalambērs, 1746
Imaginārā vienība i^2=-1 Leonards Eilers, 1750
Eilera formula daudzskaldnim F+V-E=2 Leonards Eilers, 1751
Normālais sadalījums f(x)= \frac{1}{ \sigma \sqrt{2 \pi } } e^{- \frac{(x - \mu) ^{2} }{2 \sigma^ {2}} } Kārlis Frīdrihs Gauss, 1810
Furjē transformācija f(\xi)=\int_{\infty}^{\infty}f(x)e^{-2\pi ix\xi}dx Žozefs Furjē, 1822
Navjē-Stoksa vienādojumi \rho\left(\frac{\partial v}{\partial t}+v\cdot\nabla v\right)=-\nabla p+\nabla\cdot T+f Klods-Luijs Navjē un
Džordžs Gabriels Stoks, 1845
Maksvela vienādojumi \oint_C {E \cdot d\ell = - \frac{d}{{dt}}} \int_S {B_n dA} Džeimss Maksvels, 1865
Otrais termodinamikas likums dS\ge 0 Ludvigs Eduards
Bolcmanis, 1874
Relativitātes teorija
masas—enerģijas ekvivalence
E=mc^2 Alberts Einšteins, 1905
Butlera–Volmera vienādojums I = A \cdot i_0 \cdot \left\{ \exp \left[ \frac { \alpha_a nF \eta } {RT} \right] - \exp \left[ - { \frac { \alpha_c nF \eta } {RT}} \right] \right\} Džons Alfrēds
Valentīns Butlers, 1924
Šrēdingera vienādojums i\hbar\frac{\partial}{\partial t}\Psi(\mathbf{r},t)=H\Psi(\mathbf{r},t) Ervīns Rūdolfs Jozefs
Aleksandrs Šrēdingers, 1927
Informācijas teorija H=-\sum_{\ }^{\ }p(x)\log p(x) Klods Elvuds Šenons, 1949
Haosa teorija x_{t+1}=kx_t\left(1-x_t\right) Roberts Mejs, 1975
Bleka-Schola vienādojums \frac{\partial V}{\partial t} + \frac{1}{2}\sigma^2 S^2 \frac{\partial^2 V}{\partial S^2} + rS\frac{\partial V}{\partial S} - rV = 0 Fišers Bleks un
Mairons Samuels
Schols, 1990
.